ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με τις συμβάσεις πώλησης, τα λογιστικά βιβλία, τα υλικά του μάρκετινγκ, τις επιχειρηματικές επαφές και όλα τα μηνύματα που αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή στις μέρες μας, έχει καταστεί όλο και πιο σημαντική για όλες τις επιχειρήσεις η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων της επιχείρησής σας, διότι, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον σταθμό εργασίας που είναι αποθηκευμένα, η ανάκτηση των δεδομένων από τα αντίγραφα ασφαλείας είναι μια πολύ φτηνότερη λειτουργία σε σχέση με την  ανοικοδόμηση από το μηδέν.

Τα στοιχεία σας αυξάνονται εκθετικά

Αν βρείτε τον εαυτό σας τώρα σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον καθημερινά αυξανόμενο όγκο δεδομένων της επιχείρησης σας, δεν είστε οι μόνοι. Ο επιταχυνόμενος ρυθμός δημιουργίας δεδομένων, η συσσώρευση αυτών καθώς και η διάδοση τους είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο μεταξύ των εταιρειών σε όλο τον κόσμο σήμερα. Τα δεδομένα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο λόγω της ευρείας χρήσης του Internet, του e-mail, και των πλούσιων λογισμικό. Ήδη από το 2002, η International Data Corporation (IDC) προβλέπει έναν συγκλονιστικό ετήσιο ρυθμό αύξησης των δεδομένων της τάξης του 80%.

1MB από τα δεδομένα σας αξίζει 10.000 δολάρια

Κοιτάζοντάς το από άλλη οπτική γωνία, τα δεδομένα σας αποτελούν τον πυρήνα της επιχείρησης σας. Είναι γεγονός ότι έχετε επενδύσει πολύ χρόνο, πολύ χρήμα και προσπάθεια για την ανάπτυξη των δεδομένων της επιχείρησης σας.
Το μεγαλύτερο μέρος των πολύτιμων αρχείων της επιχείρησης σας, το οποίο δεν έχετε την πολυτέλεια να χαθεί, αποτελείται από συμβάσεις, μητρώα πωλήσεων, προτάσεις, λογιστικά βιβλία, υλικά μάρκετινγκ, επιχειρηματικές επαφές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακόμα και ψηφιακές φωτογραφίες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι:

  • 1MB από τα δεδομένα σας αξίζει 10.000$.
  • Η ανοικοδόμηση 20MB χαμένων δεδομένων θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από 17.000$ και χρειάζονται σχεδόν τρεις εβδομάδες για να ανοικοδομηθούν πλήρως.
  • Μια διαρροή στα μητρώα σας ενδέχεται να σας κοστίσει 180$ για την διορθώσετε.
  • Η ανάκτηση δεδομένων από έναν σκληρό δίσκο που έχει κρασάρει είναι συχνά εξαιρετικά δαπανηρή και δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας!

Η απώλεια των δεδομένων σας κάνει την επιχείρησή σας να υποφέρει.

  • Τα δεδομένα της επιχείρησής σας να συμβαδίζουν με τις δραστηριότητες της επιχείρησής σας. Η απώλεια αυτών των δεδομένων, ή ακόμη και η προσωρινή αδυναμία πρόσβασης τους, μπορεί να απειλήσει την σκληρά κερδισμένη ανταγωνιστική σας θέση.
  • Εταιρείες που δεν είχαν προνοήσει την πολιτική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης τους είναι πιθανό να είναι εκτός ανταγωνισμού εντός 2 ετών σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής.
  • Η απώλεια επιχειρηματικών δεδομένων μπορεί να καταστρέψει τη φήμη της εταιρείας σας, και μπορεί να οδηγήσει σε ακριβές δικαστικές διαδικασίες.
  • Και το χειρότερο από όλα, διακόπτει τη συνέχεια των δραστηριοτήτων σας.

Newsletter

Leave your e-mail and join our newsletter!

Join us!

facebook linkedin 

Remote Support